Επιχειρηματικότητα

Ένας από τους βασικούς στόχους της Δομής Διασύνδεσης  και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικής κουλτούρας στους φοιτητές, η ενθάρρυνση της αυτενέργειας και της αυτοαπασχόλησης και η καθοδήγηση των αποφοίτων – νέων επιστημόνων  του ΠΚ - στην έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, ως εναλλακτική επιλογή αποκατάστασης και σταδιοδρομίας.

Δράσεις που αναπτύσσονται:

  • Σχεδιασμός διατμηματικών μαθημάτων επιλογής που αφορούν στην επιχειρηματικότητα, ανοικτών προς τις φοιτήτριες και τους φοιτητές όλων των Σχολών και των Τμημάτων του Ιδρύματος.
  • Εναλλακτικές εκπαιδευτικές δράσεις όπως:
    Ειδικά εντατικά εργαστήρια για την παρακίνηση και ευαισθητοποίηση  των φοιτητών κάθε επιπέδου σπουδών στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής σκέψης και της επιχειρηματικότητας ως δράση και προοπτική.
    Παίγνια επιχειρηματικότητας  που προσφέρουν στους φοιτητές την ευκαιρία να εξασκηθούν και να αναπτύξουν επιχειρηματικές και γνωστικές ικανότητες γύρω από την επιχειρηματικότητα, την ανάλυση αγοράς και την ανάπτυξη προϊόντος με πιο βιωματικό τρόπο.
  • Διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας. Διοργάνωση ετήσιου φοιτητικού διαγωνισμού επιχειρηματικότητας με σκοπό την ενίσχυση και τη στήριξη της δημιουργικότητας των φοιτητών του Ιδρύματος και την καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας. Ο διαγωνισμός συμπεριλαμβάνει ως επιβράβευση ένα χρηματικό έπαθλο για τις ομάδες των φοιτητών με τις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες.
  • Διοργάνωση εκδηλώσεων με θέμα την επιχειρηματικότητα
  • Συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) φοιτητών και αποφοίτων για την ίδρυση επιχείρησης.


Περισσότερες πληροφορίες: Ειρήνη Κοκολάκη [τηλ: 2810393287, kokolaki@uoc.gr]